aug 28 2008

LIVE FROM DETROIT

Published by Mark at 05:17 under Geen categorie

In een mum van tijd stonden we op Brussel/Zaventum. Wim had ons als een volleerd taxi chauffeur op onze eerste bestemming gebracht. Het is rond een uurtje of 9 en we staan ruim drie uur voor take-off op de luchthaven. Jes stoot me aan en ziet een Starbucks nabij de ingang. Een prima plek om het Amerikaans avontuur te beginnen.

Na incheck en douane worden we onverwachts richting bus gedirigeerd. Door een onduidelijke reden mogen we via het gewone trappetje naar binnen.

Banden los en vliegen maar. We maken ons op voor een vlucht van ruim 7 uur naar onze eerste stop Philadelphia. US Airways bevalt goed en dat vooral omdat we 3 stoelen krijgen toegewezen. Jessica legt haar tas binnen handbereik en ik kan mijn knie nog eens ergens kwijt dan tegen de stoel voor me.

Het is net dat het personeel zich als KLM stewardessen gedraagt. Je moet bijna op je knieën om wat te vragen en de drankjes lijken op de bon.

En dan dommel je wat weg, lees je een boekje en zie je prompt in een ooghoek een vliegtuig! Fata Morgana op een 200 meter afstand, geeft de zee zoveel spiegeling? Zoveel ruimte en dan zo dicht op elkaar gaan vliegen.

En waar vliegen we dan Amerika binnen. Via Atlantic City! Hier stonden we drie jaar geleden op het strand ergens in December. Het Las Vegas van het westen, tof!

We zijn keurig op tijd in Philadelphia en hebben een stop van twee uur. We verplaatsen ons richting een andere pier en lopen de douane binnen. Het is iedere keer een vreemde gewaarwording om een ondervraging te krijgen wat we hier komen doen, wat ons eerste hotel is en hoelang we denken te blijven. Een gastvrij ontvangst is er wederom niet bij, maar goed. Na vijf minuten van beantwoorden zijn we klaar met deze heisa en kunnen wachten op onze finale vlucht naar Detroit.

Het is inmiddels rond 4 uur (plaatselijke tijd) en we krijgen honger. De food-court biedt uitkomst en we nemen een

Ons lieve vliegtuigje die ons van Philadelphia naar Detroit bracht. Een soort cityhopper volgens mij.

En daar waren we dan. Ramada hotel vlakbij vliegveld Detroit. Morgenvroeg rijden we naar Cedar Point.

En dan het mooiste. We mochten een SUV uitzoeken. Nou, er stond een Jeep Grand Cherokee Limited waar werkelijk alles op zat. Achteruitkijk-camera, digitaal dashbord, genoeg ruimte, automatisch verstelbare stoelen, zo kan ik nog even doorgaan. Deze wagen gaat ons lekker twee-en-een-halve week door de States vervoeren. We houden nu al van ‘m.

Tot morgen!!

No responses yet

Geef een reactie