jul 28 2008

REIS BOEKEN

Published by Mark at 01:16 under Geen categorie

Voor sommige is een reis boeken een kwestie van naar het reisbureau stappen en boeken. Hier zeker niet, want het is hier intussen een serieus tijdverdrijf geworden. Volgende maand gaan we weer een flinke reis maken en de voorpret is hier al maanden aan de gang. Voor trips naar de States neem ik sowieso alles in eigen hand, want geld naar een touroperator brengen is toch verdomd ouderwets?

En zo moeilijk is het echt niet. Eerst bepaal je je route en dan is het een kwestie van je tickets boeken. Één regel moet je zeker in acht nemen: Boek op tijd!!! Hoe langer je wacht des te duurder je ticket word, want last-minute tickets bestaan al jaren niet meer! Vaak zijn sites voor de goedkoopste vluchten Orbitz en Cheaptickets.com. Overigens is vliegen vanaf Schiphol ook vele malen duurder. Door de vliegtax en duurdere luchthavenbelasting betaal je zo al minimaal 150 euro meer.

Dan is het een kwestie van een auto huren. Het moeilijkste onderdeel van het boeken, want daar zit het addertje in de verzekering. Het lijkt vaak redelijk goedkoop, maar dan moet je nog een dure verzekering afsluiten. Wij hebben onze auto bij USA-mietwagen gehuurd. Prima deal met goede verzekering.

En dan heb je nog de hotels of motels. Wanneer je een stad of dorp hebt uitgekozen om te slapen surf je eerst langs bij Tripadvisor. Dit is een site waarop feedbacks en punten worden gegeven voor hotels. De kans wordt dus minimaal dat je in een muf hotel zit of dat je in een criminele buurt terechtkomt. De goedkoopste wordt er ook nog eens uitgezocht omdat ze kijken naar Expedia en Hotels.com. Zou altijd wel even kijken of je rechtstreeks kan boeken, want dat scheelt soms nog wel eens wat. O ja, en wie denkt dat het zoeken naar een hotel aldaar een betere optie is. Je betaald 9 van de 10 de hoofdprijs voor een kamer.

En dan als laatste wat je wil gaan zien. Natuurlijk is het handig om te kijken of je bij de grote attracties aan goedkopere kaartjes kan komen. En wanneer je, net als wij, een flinke roadtrip maakt, is het leuk om onderweg ook nog eens wat te zien. Dan moet je echt bij Roadside America zijn. De site met de meest leuke, maar ook vreemde toeristische trekpleister die er op de route zijn te vinden. In geen reisboekje zou je kunnen vinden dat de grootste stoel ter wereld in Alabama staat, maar door Roadside America gaan wij er zeker even koekeloeren, we komen er toch vlak langs.

No responses yet

Geef een reactie