jul 07 2008

ONDERGRONDS

Published by Mark at 22:35 under Geen categorie

In Kiev hadden we al ontzettend veel winkels gezien, maar dat waren praktisch alleen maar de grote Westerse ketens. Lieve kleine winkeltjes, of bijvoorbeeld meubelzaken, waren nergens te bekennen. Ze zouden er toch gewoon moeten zijn, maar waar?

Bij drukke kruispunten moest je regelmatig onderdoor een tunnel en in al die tunnels was er een afslagje richting de metro. Aangezien alles aan te lopen was, hebben we die niet genomen, maar Serge en Dennis konden het toch niet laten om één zo’n gang in te gaan. En wat was daar te zien? Niet alleen een metrostation, maar een hele wereld van een ondergrondse gangen.

Kilometers kleine winkeltjes met allerlei spullen die we bovengronds niet hadden gezien. Van kleding tot schoenenzaken, van restaurants tot complete meubelzaken. Het zag zwart van de mensen die hun boodschappen deden en wij bleven ons maar verbazen aan de grootte van dit ondergrondse winkelcentrum. Een verborgen stad ging voor ons open. Winkelcentrum Metrograd, we waren er vier dagen straal voorbij gelopen.

Om onduidelijke reden waren ze niet kapot van het maken van foto’s, dus helaas is het met een paar spaarzame plaatjes gebleven.

No responses yet

Geef een reactie