jul 06 2008

OLYMPISCH STADION KIEV

Published by Mark at 14:54 under Geen categorie

Toen vorige week zondag de finale van het EK werd gespeeld zaten wij 100 meter plek van de plek waar over precies 4 jaar diezelfde finale zal plaatsvinden. Althans, als de UEFA niet ineens de plannen om gaat gooien. Ons Hotel Rus staat bijna naast het stadion en afgelopen woensdag wilde ik zeker even een kijkje nemen bij het Olympisch Stadion van Kiev.


Het stadion midden in het centrum.


De kaartverkoop.


Toegangspoorten naar het stadion.

De werkzaamheden voor de verbouwing waren nog maar net gestart, want alle stoeltjes worden er deze dagen uitgehaald en vervangen. Een geluk voor ons, want daardoor stond er een poort open richting tweede ring en konden we het verdomd grote stadion aanschouwen. Het is zo’n typisch stadion wat gebouwd is onder het bewint van de russen. Dat betekent dus vooral veel beton en weinig franje.


Het stadion bied plaats aan 83.000 mensen.


Wat een lampen.


Het scorebord lijkt de dateren uit de begintijd van het stadion.

De werklui in het stadion vonden het wel grappig dat er wat mensen het stadion binnen kwamen. Toen ze vroegen waar we vandaag kwamen schreeuwde er één het natuurlijk uit: “Marco van Basten!” Hij stelde voor om hier over vier jaar de finale tussen Nederland en de Oekraïne te spelen. Wij staken ons duim op en hebben het meteen vastgelegd.


Hotel Rus pal naast het stadion. Jammer dat we net aan de andere kant sliepen.

[youtube:http://nl.youtube.com/watch?v=F5wuIKptV6Q]

No responses yet

Geef een reactie