jun 20 2008

NIEUW: DE TRIKE-CAM

Published by Mark at 00:09 under Geen categorie

Wielrennen is een verdomd lastige sport om in beeld te nemen. Bijna alle shots worden gemaakt door cameramensen die de camera op hun schouder dragen. De cameraman zit in de rijrichting maar rijdt altijd voor de renners om ze in het gezicht te kunnen zien.

Vandaag zag ik een glimp van de Ronde van Zwitserland en wist niet wat ik zag. Een camera vast gemonteerd op de motor. Hoewel motor, het is een soort shots, zeg maar driewieler, waarbij de camera naar mijn inziens los wordt bediend. Voor het eerst een totaal stabiel shot waarbij je lusteloos close-shots kan maken van renners zonder dat het shot, door vervelende hobbels, niet meer om aan te zien is. Het lijkt op een zogenoemde wescam, waarbij beelden vanuit de lucht trillingsvrij opgenomen kunnen worden.

Zie hier de laatste kilometer van de derde etappe:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=nbemYFCC_88]

Het is werkelijk prachtig… MAAR! Wanneer ik regisseur zou zijn en moeten kiezen tussen een cameraman met camera of deze trike-cam, dan was mijn beslissingen snel gemaakt. De camera op de schouders! Het shot met de trike-cam heeft weinig diepte omdat je er pal voor rijdt. Wanneer je de sprint bekijkt lijkt het of ze met een gangetje van 30 rijden, maar dat blijkt rond de 70 te liggen. Tevens zal je niet meer die prachtige shots zien van een camera die bijna onder de coureur hangt of op bijna een centimeter van zijn gezicht zit. De trike is veel te breed om ook maar in de buurt te komen van de renners.

Ik ben zeer benieuwd naar deze ontwikkeling, want als ik het goed heb vernomen gaat deze camera ook in de Tour de France worden gebruikt. En als je er nog wat informatie over kan vinden post het dan, want ik kan overige informatie over de trike-cam niet vinden.

No responses yet

Geef een reactie