jan 31 2008

MEER DAN EEN BRANDJE

Published by Mark at 12:40 under Geen categorie

De meesten staan al vanaf september avond aan avond in een koude schuur te werken voor twee dagen optocht. Twee dagen waarin 1000′en mensen worden vermaakt met immense bouwwerken die gratis te aanschouwen zijn.

En dan gebeurt het noodlot. Binnen enkele minuten staat alles in de hens en is alle arbeid voor niets geweest. Het gebeurde gister in Heikant waar tientallen carnavalswagen in rook opgingen.

Nu lijkt het een gevalletje jammer, maar deze mannen zijn langer gedupeerd. In 1 carnavalswagen gaan zo’n duizenden euro’s zitten, maar denk daarbij ook eens aan de muziekinstallaties en het onderstel. Ja, een onderstel is iets waar ieder jaar gebruikt van wordt gemaakt. Meestal een oude srv-wagen of tractor met aanhangwagen. En dat heb je niet voor een paar tientjes. Tel daarbij nog eens de muziekinstallaties met boxen bij en je zit weer op een paar honderd euro. Per carnavalwagen zal er zo rond de 2500 euro schade zijn. Gister gingen er in totaal 9 wagens in vlammen op dus ligt de schade rond de 22500€. Een immens bedrag waar deze verenigingen nog jaren last van zal hebben.

Wanneer u een (bijdrage) wilt doen om deze verenigingen volgend jaar weer een prachtige carnavalswagen laten maken is dat mogelijk via de website van AHC de Vossen.

No responses yet

Geef een reactie