dec 12 2007

SPRINGSTEEN

Published by Mark at 13:58 under Geen categorie

Ergens in de zomer van 2003 werd ik mee gevraagd naar een concert van Bruce Springsteen. Prima muziek, maar een toch wat oud mannetje op een podium? Ach, het was lekker weer in de Kuip, een graadje of 20, en het bier smaakte prima. Wanneer het een slecht concert zou worden hadden we het toch prima gehad.

Echter, ik stond versteld. ‘The Boss‘ pakte me vanaf minuut 1 volledig in. De kracht, de energie en het geweld waarmee hij op het podium tekeer ging liet mij versteld staan. Dit is verdomme een artiest die nog lang niet is afgeschreven.

Toen na 2 en een half uur plots de felle stadionlampen aangingen leek het of dit het laatste nummer moest zijn, maar Springsteen dacht daar anders over. “Hé Chief, can you please turn off the lights!? It’s a great evening in Rotterdam!” De lichten gingen uit en er werd nog ruim een half uur doorgespeeld. Deze avond is niet snel uit mijn geheugen gegaan, ik ben fan van Bruce sinds die dag.

Het is alweer 4 en een half jaar later en vanavond gaat er eindelijk weer een flinke scheut ‘Bruce Live’ in, want het Sportpaleis in Antwerpen wacht.

Even in de stemming komen: Radio Nowhere

No responses yet

Geef een reactie