jun 15 2007

NOPPIE

Published by Mark at 18:58 under Geen categorie

Altijd rustig, nooit een grote mond en vaak mijn held. Norbert is al jaren m’n vaste chauffeur tijdens wielerkoersen. Met zo’n vent kan ik het niet beter treffen.

Een jaartje of 10 geleden vloog ik met mijn scootertje boven op een auto. Vier dagen met mijn kop tussen twee zandzakken: “Meneer, er is iets niet goed met uw nek.” Daar lag je dan onder de schaafwonden 24 uur naar het plafond te kijken omdat een lijpe loetje me niet had zien aankomen. Werkelijk nooit zou ik mijn motorrijbewijs gaan halen. Nooit, NOOIT! Ik moet er niet aan denken om met 90 per uur tegen een auto aan te vliegen. Dan keek ik nooit meer naar het plafond.

Toen vijf jaar geleden de vaste cameraman voor het wielrennen een andere baas kreeg stond ik te popelen voor dat plekje. Als wielerliefhebber met je snufferd bovenop de koers. Mooier kon toch niet? Alleen ja… ‘t was op een motor. Dat ding waar ik over zweerde er nooit en te nimmer meer op te stappen. De liefde voor het vak en het wielrennen overwon en een halve marathon was een goede oefening. Het klikte meteen met Norbert. Hij die motor, ik de camera. Samen werden we wedstrijd na wedstrijd een beter team en iedere keer groeide het vertrouwen om achterop dat stalen ros te stappen.

We zijn vijf jaar verder en we zijn perfect in non-verbale communicatie. Wanneer ik 1 centimeter naar buiten hang hangt ‘Nop’ meteen de goede kant op. Sta ik binnen een halve seconde met mijn volledige gewicht op de rechterkant heeft Norbert het conragewicht al aan de andere kant gehangen. En wat hij in die tien jaar ook nog eens heeft geleerd is op de plekken rijden waar je moet rijden voor de betere shots. Op een weg met 150 kan één verkeerde maneuvre een half peleton op zijn gezicht leggen. Het zijn bedachte risico’s die hij neemt, maar altijd met zorg genomen.

Morgen rijdt Norbert zijn jubileum wedstrijd. Tien jaar als chauffeur met een cameraman en ook nog eens precies op zijn verjaardag. Geen feest, kaarsjes of de gezellige familie ‘s middags op bezoek, maar lekker op de motor door het Zeeuwse land. Nop, morgen gaan we er weer een mooie uitzending van maken!

No responses yet

Geef een reactie