mei 24 2007

ZABEL GEEFT (OOK) TOE

Published by Mark at 13:23 under Geen categorie

En daar is de volgende dopingzondaar! Vandaag gaf ook Erik Zabel toe dat hij voor de Tour de France van 96 EPO heeft ‘geprobeerd’. Hij schrok echter zo van de uitwerkingen dat hij direct is gestopt.

Eerder al gaven (ex-) Telekommers Aldag, Dietz, Henn en Böltz toe dat ze doping hebben gebruikt. Een EPO bewuste ploeg, dat Telekom van 1996. In die ploeg reden ook al Ullrich, waar al eerder doping was bij geconstateerd, en de Tour winnaar van dat jaar Bjarne Riis. Hij heeft echter nog niets van zich laten horen. Roept U maar Bjarne!De doodsteek voor het wielrennen zou kunnen worden gegeven wanneer sponsor Telekom (nu T-Mobile) zich per direct terug had getrokken. Dat gebeurt echter niet. Het contract dienen ze uit tot 2010. Echter is heeft de kleinere Wiesenhof ploeg de stekker eruit getrokken en stopt aan het einde van dit seizoen.

Het is natuurlijk de zoveelste doping bekentenis van een renner, maar Erik Zabel staat bekend als één van de meest sportieve renners van het peleton. Dat hij er nu mee naar buiten komt, terwijl hij nog steeds prof is bij Milram, is op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen. Wat kunnen we nog verwachten? Veel! De sneeuwbal wordt groter en groter…

UPDATE: Bjarne Riis laat ook van zich horen! Morgen geeft Riis om 16.30 uur een persconferentie. Duidelijk: De Tourwinnaar van 96 kon ook niet zonder.

No responses yet

Geef een reactie