mei 06 2007

PUTA!

Published by Mark at 23:55 under Geen categorie

Met geen seconde vertraging landen we op vliegveld El Prat. Het heeft 5 dagen non-stop geregend, maar we lijken meer dan welkom in Barcelona. De donkere wolken drijven weg en een waterig zonnetje straalt langs de wolken.

Op naar ons eerste hotel van deze week. De trein en metro brengen ons dichtbij plaats van bestemming. Heerlijk, dat openbaar vervoer in een grote stad. Vooral de metro is bij mij standaard favoriet. Donkere grotten, massa’s mensen en de hectiek zoals een wereldstad hoort te zijn. Aanslagen zitten ook in Barcelona nog vers in het geheugen. Honden met baasjes op zoek naar explosieven. Goed zo, doorzoeken graag, door zoeken!

Station Paral-lel. Hier zou ons hotel ergens moeten staan. Koffers in de rolstand en karre maar. Is het dan om de hoek? O nee, nog twee straten verder. In de verte zie ik al mensen op de Ramblas, we zijn echt in de buurt.

Wat is dat? Hoeren!? Een man op zijn mountainbike trekt een sprint of hij Chipolini in de massasprint gaat verslaan. Bij een dame trapt hij vol op de remmen. “Puta?”, “Si” , knikt de dame. In twee seconden pleurt hij zijn fiets tegen een lantaarn, zet hij zijn bike op slot en huppelt achter de dame een gebouw binnen. Ah, wij zijn er ook. Een deur verder is ons hotel. Welkom in Barcelona, welkom in de hoerenbuurt!


De putabuurt de volgende ochtend.

No responses yet

Geef een reactie