apr 06 2007

OP DE SET

Published by Mark at 23:57 under Geen categorie

Ik zie camera’s, geluidsmensen en visagisten. Het zijn collega’s waarmee ik te maken heb. Ze zijn bezig met hetzelfde te maken, een mooi filmpje.

Het zijn stuk voor stuk zeer vriendelijke mensen, maar toch, ik heb weinig met ze. Het lijkt een kleine stap tussen film en televisie, maar het verschil is qua gevoel enorm.

Na een half uurtje, en drie takes verder, zijn ze aan onze aanwezigheid gewend en sta ik op een afstandje de meute te aanschouwen. Ik zie groepjesvorming, allemaal kliekjes bij elkaar. Contact tussen elkaar is er bijna niet. Er is hiërarchie te bemerken. De dames van het geluid hebben contact met de hoofdrolspeler via de regisseur en zo zie ik nog een aantal conversaties die lopen over verschillende schijven.

Toen ik wist dat ik iets met televisie wilde gaan doen heb ik er nog over getwijfeld om toch niet een baan te gaan zoeken in de film. Je hebt ruim de tijd om een mooi product te maken en een film maken is voor iedereen een droom. Na navraag blijkt het bijna uitgesloten om met weinig contacten iets te vinden in de business. Die had ik niet, jammer dan.

Het is klokslag half één: “Lunchen!”, roept de mevrouw van de catering de hal in. Geen 2 minuten later is iedereen vertrokken en zitten ze allen te wachten op de maaltijd. Het doet me denken aan het gemeentehuis waar iedereen aftelt tot lunchtijd, maar om Thijs Römer nu een ambtenaar te noemen?

De opnames van Kapitein Rob zijn nog de komende maand door heel Zeeland.

No responses yet

Geef een reactie