apr 02 2007

CZ CYSTE

Published by Mark at 20:50 under Geen categorie

Mensen die me de laatste maand hebben gezien is het vast opgevallen. Ik heb een bult op mijn wang. Een kreng wat al wat maanden vervelend doet tijdens het scheren.

Een paar weken geleden naar de huisarts geweest en die stuurde me direct door naar de plastisch chirurg in het Ziekenhuis. Die gaf al snel de diagnose dat het niets ernstig was. Een cyste die operatief moet worden weggehaald. Hij zou binnen een aantal maanden kunnen springen met een smerig litteken en een buurman onder de smurrie als gevolg. “Even de verzekeraar aanschrijven en we kunnen een afspraak maken”, was zijn advies.

Dat was simpel gedaan, maar mijn verzekeraar, de CZ, denkt daar anders over. Op de deurmat een brief met wat voor mij de belangrijkste reden was van het weghalen en of er even een foto bij gedaan kan worden. Indien na ontvangst het nog onduidelijk is kan u worden uitgenodigd op een gesprek.

Wat krijgen we nou!!? Is verdomme een dokterverklaring al niet meer voldoende? Is een bezoek aan de plastisch chirurg standaard een garantie voor een onderzoek?

Een bezoekje aan de betreffende chirurg bracht uitkomst. De CZ blijkt de laatste maanden bij iedere afspraak aan de plastisch chirurg een onderzoek in te stellen. Ze zijn bang dat het voor cosmmetische doeleinden wordt gebruikt, of dus volgens CZ: misbruikt.

Stel, je hebt brandwonden. Is er dan ook twijfel over cosmetische doeleinden en is dat een probleem? Ah, dat kan je zelf betalen!? Cosmetisch hè!

De redenen en foto zijn opgestuurd, maar o jee, wat moest ik me inhouden. Een bult van hier tot Tokyo wilde ik eigenlijk opsturen naar de kwakzalver van CZ. Maar gut, het even afreageren in photoshop was voldoende.

No responses yet

Geef een reactie