apr 04 2007

BESTE BROODJESZAAK VAN ZEELAND

Published by Mark at 00:05 under Geen categorie

Als Cameraman sjees je natuurlijk van hot naar her door Zeeland. En zoals bij iedereen, om 12 uur krijg je trek. Is er een broodjeszaak in de buurt? Aangezien ik zo zachtjes aan iedere zeeuwse broodjeszaak ken, hierbij de…

3e: ‘t Somske Vlissingen
Velen zouden deze bekende toko op 1 zetten, maar daar hoort hij echt niet. Eigenlijk zou ‘t Smoske niet eens in de top 3 moeten staan, want het is er afschuwelijk duur, grote chagerijnen achter de bar en een zaak die beter door kan als een cafetaria. De broodjes zijn goed te noemen. Goed inderdaad, niet meer. Het is vaak niet vers en het beleg stinkt weleens naar ‘over de datum’. Maar goed, het is een begrip en dat doet ook wat.

2e: Patrick’s Broodjes Express Goes
Een ruim scala van broodjes en verdomd lekker. Vooral de Martino en (warme) Salsa zijn toppers. Één hap en ‘t Smoske is al vergeten. De luitjes zijn aardig en je moet nooit echt lang wachten. Een duidelijke nummer 2.

1e: Picolo Kapellebrug
Eigenlijk speel ik vals, want Picolo ligt 30 meter over de grens in België. Ben je in de buurt van Hulst, volg dan even de borden richting Sint Niklaas en je bent er binnen drie minuten. Mensen, mensen, dit is de ultieme broodjeszaak. Voor een half (altijd vers) stokbrood betaal je gemiddeld maar een kleine 3 euro en wat je er ook op neemt, het is allemaal overheerlijk! Stuk voor stuk, per-fect! De zak, waarin de broodjes zitten, wordt standaard als troffee mee naar het werk genomen. “Ik ben er weer geweest hoor!”

No responses yet

Geef een reactie