dec 31 2006

DE TOP 15 VAN 2006

Published by Mark at 12:03 under Geen categorie

Het jaar niet beter eindigen dan met de Top 15 van 2006. Wat een prachtig muziek jaar was het. Veel britpop en daar houd Mark wel van! Hier is die dan, Mark’s Top 15!

15. Gebroeders Ko – Anna Boot
Ik kan moeilijk mijn, soms foute muziek smaak, hier niet laten gelden. Wat een plezier heb ik met dit nummer gehad. Daarom mag hij zeker niet in de top 15 ontbreken.

14. Live – Mystery
De nieuwe cd viel tegen, het optreden in de Bijlmer Bierhut was buitengewoon goed. Het beste en intenste optreden wat ik ooit van Live heb gezien. Nog even terug zwijmelen naar die prachtige avond in juni met Mystery.

13. Robbie Williams – Tripping
Van tieneridool tot rasartiest. Met de jaren krijg ik meer en meer respect voor Robbie. Vooral het begin van Tripping is magnefiek. Geen geneuzel met introotjes drie klappen en zingen maar…

12. Madonna – Hung Up
Mevrouw zou eens een optreden zonder consternatie kunnen maken. Dan maar op een kruis omhoog hijsen. Flauw en zinloos, maar Hung Up is een Abba revival waar ik U tegen zeg. Well done Madonna!

11. John Legend – Save Room
Een legend zou het zeker kunnen worden. Het persoontje trekt me niet, maar het nummer is aanstekelijk en zit van begin erg goed in elkaar. Een echte rasartiest!

10. Stereophonics – Superman
Een typisch Mark nummer. Stevige gitaren en een hoge snair. Opvallend dat er dit jaar weinig van dit soort nummers tussen staan. Wordt Mark wat softer?

9. Ok Go – Here It Goes Again
Ach nee, softer wordt het toch niet. Maar het begon toch allemaal met de clip. Een wereldidee! Zo simpel, zo doeltreffend en het nummer wordt iedere keer beter. Hulde aan Ok Go!

8. Red Hot Chili Peppers – Snow
Dan lijken ze weer totaal te zijn verdwenen en dan komen ze weer beter en volwassener terug. Respect voor de mannen van de Peppers die toch iedere keer weer vlijmscherp terug komen.

7. Stereophonics – Dakota
Het tweede nummer van de Stereophonics in deze top 15. Ja, britpop was het helemaal dit jaar en daar zijn de Stereophonics het beste voorbeeld van. Hebben ze al een concert gepland in Nederland in 2006?

6. Scissor Sisters – I don’t Feel Lik Dancing
Wat hadden jullie toen je dit nummer voor het eerst hoorde? Neem aan, net als mij, wat komt dat bekend voor in de oren. The revival van de 70′s. Telkens als ik het hoor is het jammer dat Mark niet 15 jaar eerder is geboren.

5. Razorlight – In The Morning
Ow yeah! Wat een gigantische klasbakken van Razorlight. Het hadden makkelijk 4 nummers kunnen zijn in de Top 15, maar je moet keuzes maken. In the Morning zonder twijfel op nummer 5.

4. Wir Sind Helden – Wenn Es Passiert
Eigenlijk is het nummer uit 2005, maar werd natuurlijk tijdens het WK pas echt groot. Mark heeft al helemaal geen hekel aan duitse muziek (lees slagers), maar dit is van een ander niveau. Overigens na Ok Go de beste clip van 2006. Prachtig!

3. Keane – Crystalball
En dan komen we in de top 3… en dan wordt het echt helemaal goed. Nog uitleg over Keane? Nee toch? En dan nog uitleg over Crystalball? Nee man… Oooh crystalball, ohh crystalball…

2. Snow Patrol – Chasing Cars
Jes draait ‘m plat! Voor haar echt de beste plaat van 2006 (met dank aan Grey’s Anatomy). Ze heeft smaak! Heerlijk Melodieus en speciaal voor Jes de clip van Grey’s Anatomy.

1. Razorlight – America
Ik zeg niks… geluid vol open, mond houden en luisteren maar… veruit het beste van 2006!

En dat was het voor 2006. Mensen, ontzettend bedankt voor al die bezoekjes in dit jaar. Ik heb genoten van al die aandacht en reacties. Een goede jaarwisseling en see you next year…

No responses yet

Geef een reactie