jun 30 2006

LIVE LIVE

Published by Mark at 14:29 under Geen categorie

De directeur van de Bijlmer Bier Hut begon hoopvol voor het optreden van Live: “Er zal de mannen geen strobreed in de weg worden gelegd wanneer ze lang willen doorgaan.” Dit werd natuurlijk met groot enthousiastme ontvangen. Niemand had gedacht dat het inderdaad nog nachtwerk zou worden.

Het was toevalligerwijs de 1e keer dat ik naar de Heineken Music Hall ging voor een optreden. Het komt altijd zo uit dat bands of in het Gelredome of in de Ahoy spelen. De Heineken hall maakte een prima indruk. Het doet ‘gezellig’ aan, de betalingsmogelijkheden zijn goed met de verkoop van muntjes en vooral, de akoustiek is perfect. Ik had oordoppen meegenomen, maar die hoefden totaal niet in. Wat een opluchting, want de laatste keren in het Gelredome waren een verschrikking, vieze herriebak!

Nou, Jes was er klaar voor (voor het eerst naar Live), maatje Pieter was er klaar voor, laat het allemaal maar beginnen! Vanaf seconde 1 was te merken dat Live er een heel bijzonder optreden van wilde maken. Alle klassiekers (I Alone, Lightning Crashes, All over You) kwamen langs en in heerlijk tempo waren de eerste 13 nummers gespeeld.

Even een onderbreking en de band kwam terug voor 5 nummers die eigenlijk de afsluiting zouden moeten zijn van het concert… Niet dus! Tot 4 keer toe, door luide aanmoedigingen van het publiek (ole ole ole) werd een toegift gegeven. Zanger Ed Kowalczyk heeft -tig keer het publiek bedankt en nog vele malen meer gezegd dat Nederland zo’n belangrijke plek heeft bij de band. In totaal 30 nummers en de langste set ooit gespeeld door deze wereldband. Het was fantastisch!!

Met brakke beentjes stapten we rond half 1 de auto in om twee uur later zeer tevreden, maar doodop, in bed te stappen.

No responses yet

Geef een reactie