jun 30 2006

EEN INKTZWARTE TOURSTART

Published by Mark at 16:25 under Geen categorie

Nog geen meter gefiets en de Tour de France van dit jaar zal de geschiedenis in gaan als de zwartste ooit. Werkelijk ongelooflijk wat er allemaal gaande is. Een hele rits aan coureurs zijn/worden geschorst ivm contacten met een dokter die ‘handelde’ in bloeddoping. Het goedje wat niet opgespoord kan worden in urine. Voornaamste slachtoffers: Basso en Ullrich, maar er zijn er nog zoveel meer…

Om alles duidelijk te maken over het waarom van deze actie even een stukje geschiedenis. In februari 2006 krijgt de Spaanse politie er lucht van dat er bij een dokter in een appartement in Madrid bloeddoping wordt verhandeld voor belangrijke wedstrijden. Er worden camera’s en microfoons geplaatst waardoor men erachter kan komen wie er allemaal mee te maken heeft. Ieder die wordt genoemd tijdens de telefoongesprekken worden vermeld in een juridisch rapport en dat rapport blijkt honderden namen van sporters te bevatten waarin dus ook meer dan 50 wielrenners. De namen op de lijst worden beetje bij beetje bekend. Op die lijst dus oa de twee grootste favorieten Basso en Ullrich, maar ook Mancebo, Guiterrez, Davis, Vicioso, Jimenez, Heras, Sevilla, Vinokourov en nog velen meer.

Straks om half 5 is er een persconferentie waarin waarschijnlijk alle namen bekend worden gemaakt. Ik ben benieuwd, want misschien staan er ook renners van de Rabobank formatie op.

Het is een zwarte dag in de wielergeschiedenis en weet niet wat ik er van moet denken. Het is allemaal prima dat valsspelers worden gepakt, maar wanneer nog maar 1 keer je naam wordt genoemd in een gesprek zal je op de lijst staan. Ook het moment van bekend maken stinkt. Één dag voor het grootste wielerevenement…

No responses yet

Geef een reactie