mei 10 2006

16:9 VERSUS 4:3

Published by Mark at 15:12 under Weblog

Dat door de NOS met High Definition TV tijdens het WK nog niet wordt begonnen is prima, maar nu heeft men het 16:9 formaat ook al overboord gegooid . Reden: “Je maakt er een paar miljoen gelukkig mee, maar je maakt er ook een paar ongelukkig mee.”

Wat een krampachtige houding van de Nederlandse Omroep Stichting en de reden slaat natuurlijk als een lul op een drumstel. De plasma TV’s, die allemaal 16:9 zijn, vliegen als warme broodjes over de toonbank. Zeker nu net voor het WK wanneer de tijd is dat mensen een nieuwe TV aanschaffen.

Ik vermoed dat de eigenlijk reden ligt dat bij apparatuur van de NOS geen 16:9 aan kan. De interviews en presentaties vanuit de studio in Hilversum wordt gedaan met ‘eigen’ apparatuur die geen 16:9 behapt. Inhuren van al die apparatuur is natuurlijk veel te duur endus afschaffen die hap. Het wordt een lullige vertoning wanneer je de presentatie nog in 4:3 ziet en de wedstrijd in 16:9 endus gaan men het maar niet doen.

Het blijft een heikel punt, 16:9. Het overgaan naar dit formaat loopt in Nederland al wat jaartjes achter. Kijk naar de Belgische VRT  waar alles al op 16:9 is te zien. Wie verslaat daar het voetbal tijdens het WK eigenlijk? Gaan we daar toch kijken!

No responses yet

Geef een reactie